Zdravstveni problemi Benedikta XVI. nisu posebno ozbiljni, poručeno je danas iz Vatikana nakon što su se pojavili izvještaji da je Papa emeritus vrlo slab.

Tiskovni ured Svete Stolice prenio je riječi Beneditkovog osobnog tajnika, nadbiskupa Georga Gänsweina, koji je istaknuo da “zdravstveno stanje Pape emeritusa nije osobito zabrinjavajuće” te da 93-godišnjak prolazi kroz “akutnu fazu bolne, ali ne i ozbiljne bolesti”, prenosi Catholic News Agency.

Podsjećamo, njemački list Passauer Neue Presse objavio je danas da se Benedikt XVI. ozbiljno razbolio, pozvavši se pritom na njegovog biografa Petera Seewalda.

“Prema Seewaldu papa u miru je vrlo slab”, navodi se u tekstu te dodaje kako njegov mozak dobro radi, ali mu je glas jedva čujan.

List je također objavio kako Papa emeritus ima erizipel na licu. Riječ je o akutnoj bakterijskoj infekciji kože koju karakterizira osip i povremeni snažni bolovi.

Seewald je posjetio bivšeg papu u Vatikanu u subotu kako bi mu predao njegovu biografiju koja je objavljena ove godine.

“Na susretu umirovljeni papa, unatoč bolesti, bio je optimističan i najavio je da će se, ako mu se vrati snaga, možda opet primiti pera”, zaključuje se u tekstu.