POTRESNA FOTOGRAFIJA

Uoči Nove godine papa Franjo imao posebnu želju: Tiskajte i dijelite ovu fotografiju

Papa Franjo zatražio je tiskanje slike koja će vas potaknuti na razmišljanje…

Foto: www.visualhunt.com

Bacanje atomske bombe na japanske gradove Hiroshimu i Nagasaki 1945. godine jedna je od najstrašnijih epizoda modernog vremena. Povijest pamti desetke tisuća žrtava od kojih su tisuće bila djeca, a mnoge od njih dokumentirane su na fotografijama. Upravo je jednu od takvih fotografija papa Franjo poželio tiskati i distribuirati uoči Nove godine.

Fotografija prikazuje japanskog dječaka koji na ramenima nosi svog mrtvog brata, žrtvu bacanja atomske bombe na Nagasaki, čekajući na red za mrtvačnicu. Na njezinu stražnju stranu Sveti je Otac dao utisnuti rečenicu: “Plod rata”, uz svoj potpis.

Fotografiju je uslikao američki fotograf  Joseph Roger O’Donnell. Kako javlja CNN O’Donnell je fotografiju prethodno objavio u svojoj knjizi: “Japan 1945: A US. Marine’s Photographs from Ground Zero”.

Sveti Otac Franjo već je više puta govorio o zlu nuklearnog oružja koje služi “logici straha”. U poruci iz 2014. također je poručio kako je “vrijeme za svijet bez nuklearnog oružja“.

Tino Krvavica | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 1. siječnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi