Susret pape franje i donalda trumpa

Službeni Vatikan objavio je priopćenje u kojem je potvrdio susret između novog američkog predsjednika Donalda Trumpa i Svetog Oca Franje.

“Njegova Svetost papa Franjo primit će uvaženog Donalda Trumpa, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u srijedu 24. svibnja, u Apostolskoj palači s početkom u 8:30 sati. Predsjednik Trump nakon toga će se sastati s Njegovom Eminencijom kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom te nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.”

Susret bi se trebao odviti u sklopu prvog međunarodnog putovanja američkog predsjednika koji će nakon posjeta Vatikanu sudjelovati na sastanku NATO-a u Bruxellesu te na samitu G7 na Siciliji. Trump također planira posjetiti Izrael i Saudijsku Arabiju.

Premda je papa Franjo jednom prilikom rekao (aludirajući na Trumpa) kako “osoba koja misli samo na izgradnju zidova, a ne na stvaranje mostova, nije kršćanin“, u velikom intervjuu za španjolski El Pais nakon izbora Donalda Trumpa za američkog predsjednika poručio je kako trebamo “čekati i promatrati“.

“Vidjet ćemo kako se bude ponašao, koje poteze bude povlačio pa ću potom izgraditi mišljenje. Ali bojati se ili radovati unaprijed zbog nečega što će se možda dogoditi, po meni je prilično nemudro”, zaključio je Sveti Otac koji je novom predsjedniku prilikom pobjede na izborima poslao čestitku i svoj blagoslov.

Tino Krvavica | Bitno.net