„U povodu Vašeg ustoličenja za četrdeset i petog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem vam svoje srdačne čestitke i jamčim svoje molitve da Vam Svemogući Bog udijeli mudrost i snagu u obnašanju Vaše visoke službe.

U vrijeme kad se naša ljudska obitelj suočava s teškim humanitarnim krizama koje zahtijevaju dalekovidne i složne političke odgovore, molim da Vaše odluke budu vođene bogatim duhovnim i etičkim vrijednostima koje su oblikovale povijest američkog naroda i zauzimanje vašeg naroda oko unapređenja ljudskog dostojanstva i slobode u svijetu.

Neka se pod Vašim vodstvom ugled Amerike i dalje mjeri prije svega njezinom brigom za siromašne, odbačene i one u potrebi koji, poput Lazara, stoje pred našim vratima.

S tim osjećajima, molim Gospodina da Vama i Vašoj obitelj, i čitavom voljenom američkom narodu, udijeli svoje blagoslove mira, sloge i svakog materijalnog i duhovnog napretka”, kaže se u poruci novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koju je 20. siječnja objavio Tiskovni ured Svete Stolice.

Podsjetim, jučerašnjom inauguracijom službeno je započeo prvi mandat novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, a ovdje možete pronaći pregled ljudi koje je Trump kandidirao za rad u svom kabinetu.

IKA | Bitno.net