Slavni britanski pjevač Sting jučer je, zajedno s tisućama drugih vjernika, na Trgu svetoga Petra prisustvovao općoj audijenciji pape Franje.

Nakon kratkog susreta s Papom, višestruki dobitnik Grammyja otišao je u obilazak Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele, kroz koje je njega i njegovu obitelj provela direktorica muzeja Barbara Jatta.

Sting je s Vatikanskim muzejima povezan poslovnom suradnjom, budući da je skladao glazbu za show naziva „Posljednji sud. Michelangelo i tajne Sikstinske kapele“, koji se od ožujka ove godine održava u Rimu.

Show je djelo Marca Balicha, umjetničkog direktora nekoliko posljednjih ceremonija Olimpijskih igara. Tijekom sat vremena, publika ima priliku istraživati i otkrivati detalje Sikstinske kapele, proučavati freske, a završni dio je rezerviran za Michelangelov Posljednji sud.

“Pjesme koje je on [Sting] osmislio za show iznimno su impresivne, dobro konstruirane, i dobro osmišljene za ovaj show, tako da možete reći kako je senzibilna osoba i ima nešto u svome srcu”, rekla je direktorica Vatikanskih muzeja u razgovoru za Crux. No naglasila je i kako show nije zamjena za posjet Sikstinskoj kapeli.

Priredba koju je pogledalo već stotine tisuća posjetitelja, održavat će se do 26. listopada.

Aleteia piše kako je Sting rođen u katoličkoj obitelji, ali nije vjernik. Njegova supruga Trudy Styler, piše Aleteia, je predana anglikanska vjernica koja je krstila dvoje svoje djece s pjevačem i jako voli papu Franju.

Sting je slike sa susreta objavio na Twitteru.


Ivo Džeba | Bitno.net