papa franjo

Prije molitve Angelusa, na kraju mise povodom Jubileja đakona, Papa je među ostalim podsjetio kako se danas obilježava poseban nacionalni dan za pomoć ljudima da dobro prožive završni stadij svog zemaljskog života. Također je spomenuo današnje tradicionalno hodočašće u poljsko marijansko svetište Piekary Śląskie. „Neka Majka milosrđa podrži obitelji i mlade u hodu prema Svjetskom danu mladih u Krakovu“ – rekao je Papa.

Sveti Otac pritom je podsjetio da će se 1. lipnja u Siriji održati posebna molitvena inicijativa. Međunarodni dan djeteta bit će u Siriji prigoda za osobitu molitvu koja će ujediniti katoličke i pravoslavne zajednice. Zajedno će moliti za mir, čiji će protagonisti biti upravo djeca. „Sirijska djeca pozivaju čitav svijet da se ujedini s njihovom molitvom za mir“ – kazao je Sveti Otac.

U Siriji je gotovo dva i pol milijuna djece mlađe od pet godina u opasnosti od pothrane. Ovih je dana osobito dramatično stanje više od 3000 djece koje se zajedno s tisućama drugih ljudi nalaze u izbjegličkom logoru u blizini Damaska, na području koje je pod opsadom te je zbog toga spriječen prolaz za bilo koju osnovnu pomoć. Na području Alepa pak više od milijun i dvjesto tisuća djece preživljava u teškim uvjetima.

Radio Vatikan | Bitno.net