Portugalski nogometaš Ricardo Quaresma posjetio je jučer Vatikan i nazočio općoj audijenciji pape Franje kako bi zahvalio Bogu za svoje nedavno krštenje, objavila je poljska katolička informativna agencija KAI.

Quaresma je nedavno kršten u Katoličkoj Crkvi, a na istom obredu u gradu Sintri krstio je i dvoje svoje djece iz braka s Daphne Quaresma.

Portugalski reprezentativac koji trenutačno igra u turskom klubu Besiktas objavio je na svom Facebook profilu fotografiju s poklonom koji je pripremio za papu Franju. Riječ je o dresu portugalske nogometne reprezentacije s brojem 20 i natpisom “Francisco” iznad njega.

“U Vatikanu sam i nosim dar za papu Franju. Mislite li da će mu se svidjeti?” napisao je nogometaš.

I am in the Vatican and bring a gift for Pope Francis. Do you think he is going to like it? :)
http://ricardoquaresma.blogs.sapo.pt/

Posted by Ricardo Quaresma on 7. rujna 2016

Doprinos Quaresme u nedavnom osvajanju titule europskog prvaka na Euru 2016. bio je jedan od presudnih za Portugal, iako nije započinjao utakmice u prvoj momčadi.

Quaresma je romskoga podrijetla, što često ističe u svojim razgovorima i na što je ponosan. Odrastao je u siromašnoj obitelji, a svoju je karijeru započeo u lisabonskom klubu Sporting, zajedno s Cristianom Ronaldom s kojim je blizak prijatelj.

Inače, trener portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos također u svojim javnim istupima ističe koliko je katolička vjera važna za njega.

Bitno.net