Papa Franjo

Na povratku u Vatikan s juga Italije gdje je bio u pastoralnom pohodu Kalabriji, papa Franjo je zaustavio automobil da bi pozdravio i poljubio dječaka s posebnim potrebama koji se nalazio među mnogima koji su Papu htjeli vidjeti.

Video, koji već ima preko 5000 lajkova i 65000 podjela, na Facebooku je objavio Ivan Vania.

Inače, tijekom svog posjeta Kalabriji Papa je oštro osudio mafiju, koju je opisao kao štovanje zla i zanemarivanje općega dobra. Na svečanom misnom slavlju na otvorenom s više od stotinu tisuća hodočasnika okupljenih u mjestu Sibari Papa je poručio da oni koji su se odlučili za put zla, kao što to čine mafijaši, nisu u zajedništvu s Bogom već su oni izopćeni. Njegove su riječi popraćene jakim pljeskom, prenosi Radio Vatikan.

U prvim redovima na slavlju s Papom, kako je i najavio domaćin biskup Nunzio Galatino, ovoga puta nisu sjedili mjesni dostojanstvenici već bolesnici i invalidi. Jedno od najsiromašnijih područja Italije, poznato i po mafijaškoj organizaciji ndranghete, posljednjih je mjeseci potreseno ubojstvima trogodišnjega dječaka, kao i svećenika don Lazzara Longobardija.

Bitno.net