Kiko Argüello dobio je zanimljivo pismo od Svetog Oca…

Foto: Flickr.com/Catholic Church of England and Wales

Neka Bog pomogne Neokatekumenskom putu kako bi u svakom trenutku širio Evanđelje s radošću i bezrezervno, s vjerom i poniznom poslušnošću – potaknuo je papa Franjo utemeljitelja Puta, Francisca Kika Argüella, u pismu zahvale za poklonjeni dnevnik koji je napisala Carmen Hernández, suutemeljiteljica spomenutog crkvenog pokreta, a koja je preminula prije nešto više od godinu dana. Dnevnik je već objavljen na španjolskom jeziku te bi uskoro trebao biti objavljen i na talijanskom.

Dragi brate – stoji u pismu – primio sam dnevnik Carmen Hernández, koji je pisala od 1979. do 1981. godine. Zahvaljujem na tom daru – napisao je Sveti Otac. Napomenuo je da ga raduje što se na stranicama tog dnevnika očituje svjedočanstvo velike ljubavi prema Isusu, čija svjetlost patnju pretvara u prinos, umor u radost, život u vrijeme evangeliziranja. Neka Bog pomogne Putu kako bi u svakom trenutku širio Evanđelje s radošću i bezrezervno, s vjerom i poniznom poslušnošću, čineći od kušnji i teškoća povod kako bi se hvalili u Gospodinu Isusu (usp. 2 Kor 12) – zaključio je papa Franjo.

Dodajmo na kraju kako je Neokatekumenski put jedan od novih crkvenih pokreta koji su osnovali Španjolac Kiko Argüello i njegova suradnica Carmen Hernández 1964. godine u Madridu. Ovaj pokret sebe drži katekumenatom za odrasle, tj. putem kršćanskog odgoja za suvremenog čovjeka. Biblija je ključni element na tom putu, a u srcu neokatekumenata je euharistija. Neokatekumeni na poseban način vrednuju i slave vazmeno bdjenje, a metodološka specifičnost im je katehizacija i kerigmatski navještaj. Cilj im je na poseban način otkriti ono što nedostaje kršćanima današnjega doba i to nadopuniti, što se na poseban način čini otkrivanjem snage i ljepote krštenja.

Radio Vatikan | Bitno.net