Papa je ponovio svoju uskrsnu čestitku: Krist uskrsnu! Uistinu uskrsnu! I sad je među nama! te je kazao kako tijekom ove vazmene osmine možemo razmjenjivati čestitke, kao da je riječ o samo jednom danu – danu kojega učini Gospodin! Prevladavajući osjećaj koji prosijeva iz evanđeoskih izvještaja o uskrsnuću, je radost puna čuđenja; i u liturgiji mi to stanje učenika ponovno proživljavamo zbog vijesti koju su donijele žene: Isus je uskrsnuo! Vidjesmo ga! 

Pustimo da se ovo iskustvo utisnuto u Evanđelju, utisne i u naše srce te odsijeva i u našem životu. Neka se radosno čuđenje Vazmene nedjelje; veliko čuđenje koje proizlazi iznutra, ukorijeni u mislima, pogledu i ponašanju kao i u gestama i riječima… Kad bismo samo bili tako svijetli! To nije šminka, rekao je Papa, nego dolazi iznutra; iz srca uronjena u izvor te radosti, kao što je bilo srce Marije Magdalene, koja je plakala zbog gubitka svoga Gospodina i nije svojim očima vjerovala vidjevši ga uskrsnula. Tko to iskusi postaje svjedok uskrsnuća, jer je u određenom smislu on sam ili ona sama uskrsnuo i uskrsnula. Sposoban je dakle ponijeti zraku svjetla Uskrsloga u različite situacije ljudskog života: u one sretne, čineći ih ljepšima i lišenima sebičnosti, kao i u one žalosne, noseći vedrinu i nadu, kazao je papa Franjo.

Dobro će nam činiti ako uzmemo Evanđelje i pročitamo poglavlja koja govore o uskrsnuću. Bit će isto tako dobro ako ovaj tjedan i razmišljamo o radosti Marije, Isusove Majke. Kao što je njezina bol bila tako intimna da joj je probola dušu, tako je intimna i duboka bila i njezina radost; i na njoj su se poslije mogli napajati učenici. Proživjevši iskustvo smrti i uskrsnuća svoga Sina, u vjeri viđene kao najuzvišeniji izraz Božje ljubavi, Marijino je Srce postalo izvorom mira, utjehe, nade i milosrđa, ustvrdio je Sveti Otac, dodavši da sve osobine koje se Mariji pridijevaju, proizlaze iz toga; iz njezina sudioništva u Isusovu Vazmu. Ona je s njime umrla; ona je zajedno s njime i uskrsla. Od petka ujutro do nedjelje, nije izgubila nadu: motrili smo Svu Bolnu Majku, ali istodobno, Majku punu nade. Zbog toga Ona i jest Majka svih učenika i Majka Crkve i Majku Nade. Nju, tihu svjedokinju smrti i uskrsnuća Isusova, molimo da nas uvede u uskrsnu radost. To ćemo sad učiniti recitiranjem Kraljice Neba, koja u vazmenom vremenu nadomješta Angelus. 

Sveti Otac je nakon molitve Kraljice Neba i blagoslova, uputio srdačan pozdrav svim hodočasnicima iz Italije i iz raznih drugih zemalja, okupljenima na vatikanskom trgu, te im zahvalio za dolazak na taj molitveni susret. 

Bitno.net