“Ostanite sjedinjeni u ljubavi i molitvi Duhu Svetom koji to jedinstvo čini mogućim. Crkva očekuje to svjedočanstvo kako nitko ne bi bio lišen svjetla i snage Evanđelja”, istaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, javlja Radio Vatikan.

Papina poruka upućena je sudionicima 40. nacionalnog saziva talijanske Obnove u Duhu Svetomu, koji je započeo u subotu, 22. travnja, u Riminiju i to prigodom 50. obljetnice toga crkvenog pokreta. Susret je također služio kao priprema za veliku proslavu koja će se na blagdan Duhova održati u Rimu, a na kojoj će biti prisutan i papa Franjo.

Četverodnevni skup molitve i evangelizacije imao je izrazito bogat program upotpunjen euharistijskim slavljima i klanjanjem. Među gostima su bili i brojni crkveni uglednici i biskupi poput kaldejskog patrijarha Louisa Raphaëla I. Saka, kardinala Francesca Coccopalmeria – predsjednika Papinskog vijeća za tumačenje zakonskih propisa, kardinala Angela Bagnasca – genovskog nadbiskupa te predsjednika Talijanske biskupske konferencije i Vijeća europskih biskupskih konferencija, kao i nadbiskupa Angela Becciua, zamjenika za opće poslove u Državnom tajništvu.

Jedna od gošća bila je i Michelle Moran, voditeljica Međunarodne katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom sa sjedištem u Vatikanu, koja je prije nekoliko mjeseci gostovala i u Hrvatskoj.

Bitno.net