Glasnogovornik Svete Stolice o. Federico Lombardi demantirao je napise u talijanskim medijima prema kojima je papi Franji dijagnosticiran tumor na mozgu.

“Širenje ničim utemeljenih informacija o zdravstvenom stanju Svetog Oca potpuno je neozbiljno i nevrijedno spominjana. Kao što svi mogu vidjeti, Papa nastavlja ispunjavati svoj intenzivan svakodnevni program i to bez ikakvih prekida i na potpuno normalan način”, rekao je Lombardi.

Njegov istup reakcija je na objave talijanske medijske kuće Il Quotidiano Nazionale koja je prvo na svojoj stranici, a potom i u svojim izdanjima objavila informaciju da je Papi nedavno dijagnosticiran benigni tumor na mozgu. Pri tome, navode neimenovane izvore u klinici u Pizi, gdje mu je taj tumor navodno dijagnosticiran. Kako piše u izdanjima medijske kuće, tumor neće biti potrebno operirati, nego će Papa proći kroz terapiju kako bi ga uklonio.

Andrea Cangini, glavni urednik Quotidiano Nazionalea, nije htio povući priču i tvrdi kako je ovakva reakcija Svete Stolice ‘razumljiva i očekivana’. Rekao je i kako su na uredničkom kolegiju raspravljali trebaju li tu informaciju objaviti, ali da su naposljetku odlučili da je riječ o ‘javnom interesu’.

G. An. | Bitno.net