Papa Franjo jučer je nakon Angelusa najavio kako će se u rujnu ove godine na Trgu svetog Petra u Vatikanu održati Ekumensko molitveno bdijenje.

Za mlade će biti organiziran i poseban program koji će trajati cijeli vikend, a priredit čega zajednica iz Taizéa.

“Hod prema jedinstvu kršćana i hod sinodalnog obraćenja Crkve su povezani. Koristim zato ovu prigodu da najavim da će se u subotu 30. rujna ove godine, na Trg sv. Petra, održati Ekumensko molitveno bdjenje, kojim ćemo povjeriti Bogu radove XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode”, kazao je Sveti Otac.

“Za mlade koji će doći na bdjenje bit će poseban program cijeli taj vikend, koji će prirediti Zajednica iz Taizéa. Već sada pozivam braću i sestre svih kršćanskih vjeroispovijesti da sudjeluju na tom okupljanju Božjeg naroda”, dodao je Franjo.

Osim toga, Papa je podsjetio i da se od 18. do 25. siječnja na razini cijele Crkve održava tradicionalna Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana čija je ovogodišnja tema preuzeta iz Knjige proroka Izaije: „Učite se dobrim djelima: pravdi težite“ (1, 17).

Podsjetimo i na to da će se idući novogodišnji susret mladih u organizaciji Zajednice iz Taizéa održati u Ljubljani od 28. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024.