papa franjo

Nakon što je u subotu, na blagdan sv. Josipa, papa Franjo pokrenuo svoj profil ma Instagramu, u samo dva dana prikupio je više od milijun i petsto tisuća ‘pratitelja’.

Dolazak Pape na Instagram pozdravio je i Mark Zuckerberg, osnivač društvene mreže Facebook koji je Instagram kupio 2012. godine.

“Dobrodošao na Instagram, papa Franjo! Bez obzira na vjeru koju prakticirate, poniznost i suosjećanje pape Franje može nam svima biti inspiracija. Radujem se što ću pratiti Papu i gledati kako sa svijetom nastavlja dijeliti poruku ljubavi, jednakosti i pravde!”

Mark Zuckerberg Facebook

Prva slika koju je papa Franjo postavio na svoj profil prikazuje njega u klečećem položaju uz poruku “Molite za mene” na nekoliko svjetskih jezika. Uz početnu sliku na profilu je postavljeno još nekoliko slika kao i video koji prikazuje Svetog Oca dok se prijavljuje na Instagram.

Papa na Instagramu

Vođenje profila na Instagramu povjereno je vatikanskom Tajništvu za komunikaciju koje upravlja i profilom Svetog Oca na Twitteru gdje ima već više od 20 milijuna pratitelja.

Dario Viganò, prefekt Tajništva za komunikaciju, izjavio je kako će fotografije koje se budu pojavljivale na Instagramu biti preuzete od fotografskog servisa novina L’Osservatore Romano.

“Na ovaj način možemo pokazati one aspekte blizine i uključivosti koje papa Franjo živi svaki dan”, nadodao je Viganò.

Podsjećamo, prije mjesec dana Sveti se Otac susreo s izvršnim direktorom Instagrama i njegovim suosnivačem, Kevinom Systromom. Tom prilikom Systrom je na svoj profil na Instagramu stavio sliku susreta napisavši: “Danas sam imao čast upoznati papu Franju. Razgovarali smo o snazi fotografija u ujedinjavanju ljudi različitih kultura i jezika. Ovo je daleko jedno od najznačajnijih iskustava u mom životu!”

Tino Krvavica | Bitno.net