Foto: Shutterstock.com

Draga braćo i sestre! Za nekoliko dana, s Božjom pomoću, bit ću među vama, u Koreji. Unaprijed vam zahvaljujem na vašem prihvatu i pozivam vas da zajedno sa mnom molite da ovo putovanje donese Crkvi i korejskom društvu dobre plodove.
Ustani, zasjaj! Ovim riječima koje je prorok Izaija uputio Jeruzalemu, ja se vama obraćam. Bog vas poziva da prihvatite njegovo svjetlo, da ga prihvatite u srcu kako bi se moglo održavati u životu punom vjere, nade ljubavi, punom evanđeoske radosti – ustvrdio je Papa.
Kao što vam je poznato, dolazim prigodom Šestoga azijskoga dana mladih. Naročito, mladima ću u prvom redu donijeti Gospodinov poziv: Mladeži Azije, ustani! Slava mučenika sja na vama. Svjetlost uskrsloga Krista sja kao u ogledalu u svjedočanstvu Paula Yuna Ji-chunga i 123 drugova, mučenika vjere, koje ću u Soeulu 16. kolovoza proglasiti blaženima – rekao je Sveti Otac.
Mladi su nositelji nade i energije za budućnost; ali su također žrtve moralne i duhovne krize našega vremena. Stoga bih njima želio navijestiti jedino ime u kojem možemo biti spašeni: Isusa, Gospodina.
Draga korejska braćo i sestre, vjera je u Krista u vašu zemlju pustila duboko korijenje i donijela obilne plodove. Stariji su čuvari te baštine: mladi bi bez njih bili bez sjećanja. Susret je između mladih i starih jamstvo narodnoga hoda. A Crkva je velika obitelj u kojoj smo svi braća u Kristu. U njegovo ime dolazim k vama, radostan da ću s vama dijeliti Evanđelje ljubavi i nade – zaključio je papa Franjo.
RV | Bitno.net