Papa Franjo je u razgovoru za španjolsku radio postaju COPE izjavio da je prilikom nedavne operacije crijeva umalo izgubio život te da ga je spasilo medicinsko osoblje, piše Daily Telegraph, a prenosi Jutarnji list.

Papa je početkom srpnja imao zdravstvene probleme na području crijeva, nakon čega je operiran i deset dana se oporavljao u rimskoj bolnici. „Spasio me je medicinski tehničar koji je imao toliko iskustva“, rekao je.

Dodao je kako mu je drugi puta da su mu upravo medicinski tehničari spasili život. Naime, prvi puta se to dogodilo 1957. godine kada je medicinska sestra odlučila udvostručiti dozu antibiotika koje su mu liječnici propisali zbog teške upale pluća.

U razgovoru za španjolski radio Papa je rekao kako boluje od išijasa. Također je odbacio nagađanja kako bi se mogao odreknuti papinske službe kako je to učinio Benedikt XVI. „Kad god je papa bolestan, krene povjetarac ili uragan špekulacija o konklavi“, rekao je Franjo u razgovoru.

Daily Telegraph podsjeća kako Papa uskoro kreće u apostolski pohod Mađarskoj i Slovačkoj te se nada da će uspjeti dogovoriti posjet Grčkoj i Cipru, ali i da će u studenom sudjelovati na konferenciji o klimatskim promjenama u Glasgowu

Cjelovit razgovor trebao bi biti emitiran u srijedu.