Papa_konferencija

To je zločin protiv čovječanstva – tim je riječima papa Franjo nazvao trgovinu ljudima, susrevši se 10. travnja, u velikoj dvorani Papinske akademije za znanosti, sa sudionicima međunarodne konferencije održane na poticaj Biskupske konferencije Engleske i Walesa, o temi „Suzbiti trgovinu ljudskim bićima: Crkva i poštivanje zakona u suradnji“. Trgovina ljudskim bićima je rana na tijelu današnjega ljudskog roda, ona je rana na Kristovu tijelu. To je zločin nad ljudskim rodom – istaknuo je Papa.

– Činjenica da smo se našli ovdje kako bismo ujedinili svoje snage, znači da želimo da strategije i nadležnosti budu popraćene i ojačane evanđeoskom sućuti, blizinom muškarcima i ženama koji su žrtve toga zločina – napomenuo je Sveti Otac.

Papa je Franjo zahvalio svim biskupima Engleske i Walesa zbog toga što su potaknuli održavanje te konferencije, te kardinalu Nicholsu, pokraj kojega je sjedio kao bilo koji sudionik konferencije, u klupama dvorane. Oko Svetoga Oca bilo je mnogo osoba u uniformama, predstavnikâ policijskih vlasti koje se bore protiv te vrste kriminala. Papa je njihovu službu, utemeljenu na – kako je rekao – strogosti zakona, povezao sa službom humanitarnih djelatnika, pozvanih prije svega pružiti gostoprimstvo, ljudsku toplinu, te dati žrtvama mogućnost otkupa.

– To su dva različita pristupa, – primijetio je Papa – ali oni mogu, i trebaju, ići zajedno. Vrlo je važno voditi dijalog i razgovarati, polazeći od ta dva komplementarna pristupa. Zbog toga su susreti poput ovoga vrlo korisni, rekao bih, i nužni – istaknuo je Sveti Otac. (RV/Bitno.net)