Papa Franjo slavio je jučer u bazilici sv. Petra svečanu svetu misu na blagdan Duhova, dan kad je Gospodin posredstvom Duha Svetoga ustanovio Crkvu.

Kako javlja Crux, obrativši se tisućama okupljenih, Sveti je Otac istaknuo kako Biblija, osobito Djela apostolska, jasno pokazuju da Duh Sveti donosi stvarnu snagu koja istodobno mijenja pojedinca i Crkvu.

Zbog toga je pozvao sve kršćane da svaki dan započnu sa zazivom Duhu Svetomu, moleći ga da Crkvu vodi bliže Bogu, ali i svakoj osobi koja je u potrebi.

“Duh oslobađa srca sputana strahom”, poručio je Papa u homiliji, dodavši kako “On otvara srca koja su zatvorena”.

“On potiče one koji vole svoju udobnost da izađu i služe. On potiče samozadovoljne da krenu u novom smjeru. On mlake ushićuje za nove snove. To je ono što znači mijenjati srca.”

Papa je također istaknuo kako se ljudi često zavjetuju da će se promijeniti, ali kako im nedostaje snage za takav pothvat. Stoga nam je potrebna snaga Duha Svetoga koja “ne vrši revoluciju, već mijenja naša srca; ne oslobađa nas od težine naših problema, već nas oslobađa iznutra kako bismo se mogli s njima suočiti”.

Nakon svete mise papa Franjo vodio je molitvu Kraljice neba, uz kratki nagovor, te najavio konzistorij za imenovanje 14 novih kardinala.

Tino Krvavica, Crux | Bitno.net