Svetost nije povlastica malobrojnih, nego poziv upućen svima, a Duh Sveti izvor je svetosti – istaknuo je papa Franjo za vrijeme današnjeg podnevnog nagovora na Trgu svetoga Petra.

Napomenuo je kako se od Pedesetnice pa sve do kraja vremena ta svetost, čija je punina Krist, daje svima onima koji se otvore djelovanju Duha Svetoga te mu nastoje biti poslušni.

Kad dopustimo Duhu da nas vodi, onda krećemo na put svetosti koji se sastoji u životu na način koji je dostojan Boga i koji nam daje da iskusimo puninu radosti. Duh Sveti je taj koji pobjeđuje suhoću, otvara srce za nadu, potiče i njeguje nutarnji rast u odnosu s Bogom i bližnjim – kazao je na kraju Sveti Otac.

Sveti je Otac nakon molitve Kraljice neba potaknuo da danas na svetkovinu Pedesetnice nastavimo zazivati Duha Svetoga da podrži želju i geste dijaloga i pomirenja u Svetoj zemlji i na čitavom Bliskom istoku.

Podsjetio je ujedno na jučerašnje molitveno bdjenje za mir koje se održalo u Jeruzalemu, svetom gradu za Židove, kršćane i muslimane. Također je usmjerio pažnju prema ljubljenoj Venezueli zatraživši od Duha Svetoga da cjelokupnom narodu te zemlje udijeli mudrost da pronađu put mira i jedinstva, a isto tako se pomolio za zatvorenike koji su poginuli prošlotjednoj pobuni.

RV | Bitno.net