DIJETE JE ZNAK PROVIDNOSTI

Papa Franjo je telefonirao jednoj trudnici i potaknuo je da odustane od pobačaja: ‘Ja sam uvijek ovdje’

Telefonski razgovor sa Svetim Ocem je bio kratak, trajao je svega nekoliko minuta, ali je zauvijek promijenio dva života, jedne majke i njezina djeteta

Foto: Shutterstock.com

„Pozdrav, Anna, ovdje papa Franjo. Pročitao sam tvoje pismo. Mi kršćani nikada ne smijemo gubiti nadu. Dijete je dar Božji, znak Providnosti.“ Ovako je započeo telefonski poziv nakon kojega je Anna, žena iz mjesta Arezza u središnjoj Italiji, odlučila promijeniti svoju odluku i odustati od pobačaja.

Kada je saznala da je trudna s oženjenim muškarcem Anna je bila razvedena. Njezin ljubavnik je na ovu vijest reagirano tako da joj je zaprijetio kako nikada neće priznati očinstvo djeteta i počeo je nagovarati na pobačaj. Zbog toga je žena vjerovala kako joj je prekid trudnoće jedino rješenje. Međutim, nakon neočekivanog poziva pape Franje, koji ju je doslovno u nekoliko minuta potaknuo da preispita svoju odluku, žena je odlučila sačuvati djetetov život.

Ovu vijest objavio je talijanski katolički glasnik Credere. Anna je za trudnoću saznala kada je ostala bez posla u rodnom gradu i preselila se u Rim. Prije nego što se javila u bolnicu, napisala je pismo u kojem je opisala svoju situaciju i poslala ga na adresu Svetog Oca u Vatikan. Nakon nekoliko dana zazvonio joj je telefon. Broj na zaslonu joj nije bio poznat, ali kada se javila, začula je glas Svetoga Oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Papine riječi su moje srce napunile radošću. Poručio mi je kako sam bila hrabra i snažna“, izjavila je Anna. Tijekom razgovora Anna je papi Franji priznala kako je cijelo vrijeme u svojem srcu osjećala da ne želi ubiti svoje dijete, nego ga je čak odmah nakon rođenja planirala krstiti. Papa joj je odgovorio: „Siguran sam da ćeš pronaći duhovnog oca za svoje dijete. Ako se to kojim slučajem ne dogodi, ja sam uvijek ovdje.“ Telefonski razgovor sa Svetim Ocem je bio kratak, trajao je svega nekoliko minuta, ali je zauvijek promijenio dva života, jedne majke i njezina djeteta.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 25. svibnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi