Papa Franjo na posljednji je “petak milosrđa” odlučio iznenadnim posjetom razveseliti novopečene majke, njihovu djecu i djelatnike rimskog rodilišta bolnice sv. Ivana, ali i obići odjel na kojemu su terminalni bolesnici, a sve kako bi ukazao na svetost života od početka do njegova prorodna svršetka.

Papa je obišao rodilište u kojemu je bilo 12 novorođenčadi,  od kojih je pet bilo u kritičnom stanju. Kako je izvijestio Vatikan, papa Franjo poštivao je sve higijenske propise, noseći zaštitnu opremu kako ne bi naškodio oboljelima s oslabljenim imunitetom.

Posjet rodilištu proveo je u razgovoru s roditeljima i medicinskim osobljem, a obratio se i bebicama.

Nakon rodilišta papa Franjo uputio se u bolnicu Villa Speranza u kojoj je smješteno 30 terminalnih bolesnika. Papa je pozdravio svakog pacijenta i članove njihovih obitelji, te u emotivnom susretu uputio riječi ohrabrenja.

“Prihvaćanje života i jamstvo ljudskog dostojanstva u svakoj fazi razvoja, pouka je koju je papa više puta ponovio”, stoji u priopćenju iz Vatikana u kojem je Papin čin opisan kako “konkretan i opipljiv znak” kako je bitno podariti pozornost “najranjivijima i onima koji se nalaze u neizvjesnim situacijama”.

Pogledajte galeriju!

M.V. | Bitno.net