Zbog pandemije korone, papa Franjo nije pristupio vjernicima kao obično nakon tjedne opće audijencije. “Želio bih sići, kao što to obično činim, i prići vam da vas pozdravim, ali s novim propisima bolje je biti na distanci”, rekao je Papa s govornice na kraju svoje opće audijencije srijedom. Također je i bolesnike pozdravio izdaleka.

U svijetu je zabilježen još jedan nagli porast zaraze koronavirusom. Iz tog je razloga Vatikan prošli tjedan uveo obavezu nošenja zaštitne maske i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Švicarska garda nedavno je obavijestila da trenutno imaju četiri slučaja zaraze.

Papa je upozorio vjernike da se drže svih mjera predostrožnosti, koje nam omogućuju da “nastavimo sa audijencijama”. “Ali kad siđem [među vas], svi dođu i skupe se: problem je u tome što postoji rizik od zaraze”, rekao je papa Franjo, ispričavajući se zbog toga što ih neće izbliže pozdraviti.

Na kraju je poručio da možemo “pomoći u zaustavljanju ove pandemije ako se svi mi, kao dobri građani, budemo pridržavali propisa koje su izdale vlasti. Hvala!”, piše Katholisch.de, a prenosi Fratellanza umana u srijedu 14. listopada.