U ponedjeljak navečer u posjet svom prethodniku papi u miru Benediktu XVI., u bivši samostan izvan vatikanskih zidina, stigao je njegov nasljednik, sadašnji Sveti Otac, Franjo. Dvojica su, piše Reuters, zajedno proveli oko pola sata.

– Zadovoljstvo je vidjeti da si dobro – kazao je papa Franjo Benediktu, koji je krajem veljače odstupio s dužnosti, čime je postao prvi papa nakon 600 godina čiji pontifikat neće trajati doživotno. Papa Benedikt je, kako prikazuju fotografije, papu Franju dočekao i pozdravio ga na ulazu u rezidenciju. Ušli su u kapelicu gdje su se pomolili, nakon čega su nasamo razgovarali otprilike pola sata.

Na rastanku papa Franjo je kazao Benediktu: “Sretan Božić, moli za mene.” Na to mu je Benedikt replicirao: “Uvijek, uvijek, uvijek.” Ovo je tek četvrti put da je Benedikt XVI. snimljen nakon odreknuća i vidljivo je da djeluje zdravije nego u prijašnjim situacijama, prenosi Večernji.hr.

Papa Franjo i papa u miru Benedikt XVI. već su se nekoliko puta susreli. Franjo je Benedikta posjetio odmah nakon konklava, a Franjo je također u Benediktovu prisustvu posvetio Vatikan sv. Mihaelu Arkanđelu i sv. Josipu. Papa Franjo je u poznatom intervjuu u zrakoplovu pri povratku sa Svjetskog susreta mladih, za Benedikta i njegov boravak u Vatikanu rekao: “Za mene je kao imati djeda u kući: mog tatu.”

Ostale fotografije možete pogledati ovdje.

Bitno.net