Papa Franjo je usporedio abortus s unajmljivanjem plaćenog ubojice, donosi CNA. „Prekid trudnoće zapravo predstavlja eliminaciju određene osobe. To je kao kada potpišete ugovor s plaćenim ubojicom koji treba riješiti problem“, poručio je. Dodao je kako se nasilje i odbijanje života rađaju iz straha.

Zbog toga je roditeljima, koji su doznali da će dobiti dijete s poteškoćama, potrebna stvarna blizina i iskrena solidarnost kako bi se suočili s realnošću. Papa je dodao kako roditeljima nakon komplicirane prenatalne dijagnoze često slijedi savjet kako bi trebali prekinuti trudnoću.

Ove riječi se nisu nalazile u originalnom tekstu propovijedi koju je trebao izgovoriti tijekom današnje opće audijencije na Trgu svetog Petra.  U svojem obraćanju, u kojem je govorio o petoj Božjoj zapovijedi (“Ne ubij”), upozorio je na omalovažavanje ljudskog života.

„Kako se čin kojime se prekida nevin život može nazivati terapeutskim, građanskim ili čak ljudskim?“ zapitao se. Okupljenim hodočasnicima je poručio kako ljudi odbijaju život zbog idola svijeta, kao što su novac, moć i uspjeh. „Ovo su pogrešni parametri za ocjenu života. Jedina prava mjera života je ljubav, ljubav kojom nas Gospodin ljubi.“

Inače, papa Franjo se ove godine usprotivio zakonu koji bi trebao legalizirati pobačaj u njegovoj rodnoj Argentini.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net