MIR VAM SVOJ DAJEM

Objavljeni službeni moto i logo Papina putovanja u Čile

U priopćenju Nacionalnog povjerenstva za apostolsko putovanje napominje se kako je moto prepoznatljiv svima, katolicima i nekatolicima.

Foto: Shutterstock.com

Objavljeni su službeni logo i moto Papina apostolskog putovanja u Čile, na kojemu će biti od 15. do 18. siječnja 2018. godine. Nakon toga će od 18. do 21. siječnja biti u Peruu.

Moto Papina pohoda Čileu „Mir vam svoj dajem“ uzet je iz 14. poglavlja Evanđelja po Ivanu. U priopćenju Nacionalnog povjerenstva za apostolsko putovanje se napominje kako je moto prepoznatljiv svima, katolicima i nekatolicima. Papa ovim putovanjem potiče sve ljude na „kulturu susreta“, dajući prednost ozračju jedinstva za čileanski narod – stoji u priopćenju.

Logo je jednostavan i sadrži tri središnja elementa za apostolsko putovanje: križ, Papin potpis i kartu Čilea. Bijela i žuta boja podsjećaju na vatikansku zastavu, dok natpis „Čile 2018.“, obojen u crveno i plavo, podsjeća na zastavu te južnoameričke zemlje. Dodajmo na kraju da će posjet Čileu biti drugi posjet jednoga Petrova nasljednika toj zemlji. Naime, sveti Ivan Pavao II. pohodio je Čile 1987. godine.

Tekst nastavlja ispod oglasa

moto i logo papina putovanja u čile

Radio Vatikan | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 22. kolovoza 2017.

Možda vam se svidi