U Rimu će se od 26. do 29. lipnja, u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, po prvi put održati Međunarodni dani katoličkog nakladništva. Na skupu koji će trajati čak četiri dana predviđa se bogat program koji uključuje izlaganja, panel diskusije i razmjenu iskustava. 

Međunarodne dane katoličkog nakladništva svojim izlaganjem otvorit će pročelnik Dikasterija za komunikacije g. Paolo Ruffini, a svoje intervente imat će i odgovorni Vatikanske izdavačke kuće fra Giulio Cesareo, teolog isusovac pater Marko Ivan Rupnik, kao i Jean-Marie Montel, predsjednik Udruženja francuskih katoličkih medija i glavni vice direktor Bayard grupe. Uz čitav niz drugih govornika  i sudionika na panel raspravama svoja izlaganja imat će i predstavnici tvrtki Google i Amazon koji će govoriti o digitalnom izazovu za katoličke izdavače te o digitalnoj distribuciji sadržaja. 

Na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva sudjelovat će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz raznih zemalja, a među pozvanima je i nakladnička kuća Verbum, koja će biti jedini hrvatski predstavnik na tom skupu.

Svi izdavači koje će Vatikan okupiti u Rimu zadnjeg dana susreta zajednički će sudjelovati na  svečanoj misi koju će na blagdan sv. Petra i Pavla predslaviti papa Franjo.

Bitno.net