Nakon Papina apela za malog Charlieja, posredovala je i rimska bolnica “Bambino Gesu”, koja je izrazila spremnost prihvatiti dijete koje pati od neizlječive bolesti zbog koje su britanski liječnici spremni isključiti respirator koji ga drži na životu. Pomoć su također ponudili predsjednik Trump i jedna američka bolnica.

Nakon što je papa Franjo zatražio da se ne zanemaruje želja Charliejevih roditelja da svoga sina „prate i liječe do kraja”, bolnica Bambino Gesu malome je Charlieju otvorila svoja vrata. Predsjednica dječje bolnice, Mariella Enoc, objavila je kako je od ravnatelja za sanitet bolnice zatražila da s londonskom bolnicom, gdje je dijete smješteno, stupi u kontakt i provjeri postoje li uvjeti za eventualni transfer djeteta u rimsku bolnicu:

“Znamo da je slučaj beznadan, i kako se vidi, nema učinkovite terapije… No, kao što je Papa potaknuo u petak u tweetu, treba braniti ljudski život, pogotovo kada je pogođen bolešću; to je obveza ljubavi koju Bog povjerava svakom čovjeku. Riječi koje je uputio Sveti Otac, a koje se odnose na maloga Charlieja, dobro izražavaju poslanje bolnice Bambino Gesu”, rekla je doktorica Enoc.

Priča o Charlieju uzburkala je i Sjedinjene Američke Države. „Ako možemo pomoći, rado ćemo to učiniti”, napisao je u poruci na Twitteru predsjednik Trump, kao odgovor na traženje Charliejevih roditelja da se dijete podvrgne eksperimentalnom liječenju u jednoj američkoj bolnici.

Spomenuta bolnica, koja nije otkrila ime, ponudila se preuzeti brigu o liječenju djeteta besplatno. U istom kontekstu, britanska premijerka Terezija May rekla je kako su sve njezine misli upravljene Charlieju i njegovim roditeljima. U međuvremenu, u svijetu se umnožavaju molitvene inicijative za pomoć Charlieju.

Radio Vatikan | Bitno.net