Osječanka Ena Šarac, koja je hrvatskoj javnosti poznata po svojoj dugogodišnoj hrabroj borbi s zloćudnom bolešću (tumorom mozga koji je operirala prošle godine), ostvarila je svoj san i upoznala se s papom Franjom.

Kako su izvijestili hrvatski mediji, Ena i njezina majka Biserka nazočile su u petak misi koju je Papa predvodio u Domu Svete Marte. Nakon toga se Ena susrela s Papom, dobila njegov blagoslov i uručila mu kutiju prepunu otisaka ručicu koje su joj djeca iz cijele Hrvatske slale zadnjih mjesec dana.

“Trebale ste vidjeti taj njegov smiješak kojim je popratio naš prilazak njemu. Pa mi smo nosile kutijetinu. I prvi put su moja kolica poslužila za nešto drugo, a ne za to da ja sjedim na njima. Naime, na kolicima smo dovukle kutiju s poklonom za Papu”, prenijela su 24sata Eninu izjavu.

24sata su prenijeli i kako je Ena Papi darovala i majicu na kojoj je pisalo:

“Gazim trnovitim stazama već 12 godina i nikad neću odustati jer vjerujem u dragoga Boga, koji zna da imam snage nositi svoj križ. Sveti Oče, molim Vas, dođite u Hrvatsku i blagoslovite sve koji gaze iste takve staze – bolesne, nemoćne, siromašne, beskućnike i sve ljude kojima je potreban Vaš blagoslov. Na dar Vam nosim malene ručice predivnih anđela hrvatske dječice”.

Bitno.net/24sata.hr