Prema već ustaljenoj tradiciji na blagdan svetoga Antuna pustinjaka, zaštitnika uzgojitelja i uzgoja svinja i ostale stoke, 17.01.2012 je Trg svetoga Petra bio ispunjen domaćim životinjama, koje je, nakon svete mise u bazilici svetoga Petra, blagoslovio kardinal Angelo Comastri.

Živimo u teškim vremenima – rekao je kardinal na početku mise – svijet je zahvaćen nemirom koji je do nedavno bio nezamisliv. A ipak ne treba očajavati. Potrebna nam je Božja pomoć da otkrijemo korijene poštenja, pravednosti, radinosti i solidarnosti – kazao je kardinal Comastri.
Govoreći u propovijedi o svjedočanstvu blaženoga Ivana Pavla II. rekao je da je on kroz patnju jačao vjeru i ljubav, a to je očitovao na izvanredan način nakon atentata na Trgu svetoga Petra. Kardinal je podsjetio na posljednji susret s Papom 1. travanja 2005. godine.

Dojmile su me se njegove oči. Bio je na pragu smrti, a oči su mu izgledale kao dva prozora otvorena prema raju. Bio je spokojan i lucidan… Možda stoga jer je bio svjestan da ide ususret Gospodinu, ali i jer je bio uvjeren da je dao sve od sebe. Da se sav istrošio za dobro – ispripovijedao je kardinal Comastri.

Po tome je blaženi Ivan Pavao II. – nastavio je kardinal – uzor svima nama, svjetleća zvijezda na našem putu. Živimo u teškim vremenima, vidimo da mnogo toga ne ide u dobrom smjeru, ali nemojmo se žaliti, jer jaukanje ne pomaže. Kad je mrak, ne koristi govoriti da je mrak, nego valja upaliti svjetlo – kazao je kardinal, koji je nakon svete misu blagoslovi sve nazočne na Trgu svetoga Petra. (rv/bitno.net)