Papa

Prema pisanju katoličke agencije Zenit, razlog napuštanja papinske službe bivši je papa nedavno povjerio anonimnoj osobi u privatnom razgovoru.
– Bog mi je to rekao – izjavio je Benedikt XVI., te pojasnio kako nije doživio neku posebnu objavu ili ukazanje, već „mistično iskustvo“ po kojemu mu je „Bog u srce usadio želju da ostane s Njim u molitvenoj samoći .“

Prema izjavi anonimnog sugovornika, papino je mistično iskustvo trajalo nekoliko mjeseci, a kroz to je vrijeme sve više rasla želja za posebnim i izravnim odnosom s Bogom. Također, što više prati karizmu svojega nasljednika, to više uviđa kako je odluka o odstupanju bila doista Božja volja, prenosi Zenit.

[facebook]Želiš li čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

Iako živi izolirano, papa emeritus u svojem novom domu, bivšem samostanu Mater Ecclesiae, povremeno prima posjete privatnog karaktera tijekom kojih ne komentira i ne daje izjave koje bi mogle biti shvaćene kao „riječi drugog pape“. Sugovornici svjedoče kako je, kao i uvijek, vrlo diskretan, te govori uglavnom o sebi ili o čudima koje Duh Sveti čini po njegovom nasljedniku.

Zanimljivo, u nedavnom razgovoru s njemačkim akademikom, bivši je papa izjavio kako su sadašnji papa Franjo i on u potpunom teološkom suglasju, a o izvanrednom odnosu dvojice papa govori i činjenica da papa Franjo ne propušta priliku javno pohvaliti svog prethodnika na Petrovoj Stolici, kojega je u jednom privatnom razgovoru od milja nazvao „el viejo“, starac.

M. V. Bitno.net