Papa emeritus Benedikt XVI. cijepit će se protiv koronavirusa.

Vijest je u razgovoru za  CNA na njemačkom jeziku potvrdio nadbiskup Georg Gänswein, dodavši kako će se to dogoditi “čim cjepivo bude dostupno”.

“I ja ću se također cijepiti zajedno sa svima koji borave u samostanu ‘Mater Ecclesiae'”, dodao je nadbiskup, inače osobni tajnik 93-godišnjeg Ratzingera.

Kako smo ranije pisali, papa Franjo također je potvrdio da će primiti cjepivo, poručivši u nedavnom intervjuu za Canale 5 kako smatra da bi to svi trebali učiniti.

“Nije to opcija nego etičko djelo, jer u igri je tvoje zdravlje, tvoj život, ali u igru stavljaš i život drugih ljudi”, istaknuo je dodavši da će cijepljenje zaposlenika i stanovnika Vatikana započeti sljedećih dana.

“Da, to treba učiniti. Ako to liječnici prikazuju kao nešto što može biti dobro i bez posebnih opasnosti, zašto se ne cijepiti?” zaključio je Sveti Otac.

Podsjećamo i kako je Vatikan nedavno objavio Bilješku kojom je dopuštena uporaba cjepiva proizvedenih uporabom staničnih linija izvedenih iz tkiva dvaju fetusa pobačenih 1960-ih. Cijeli dokument možete pročitati OVDJE.