Papa Benedikt XVI.

Papa emeritus Benedikt XVI. Novu 2014. godinu dočekat će u društvu svog osobnog tajnika Georga Gänsweina i četiri redovnice koje se već godinama brinu za njega, otkrio je nadbiskup Gänswein koji danas obnaša i dužnost prefekta Papinskog doma pape Franje.

Gänswein je u razgovoru za njemački magazin “Bunte” rekao kako je prethodnih godina Benedikt XVI. uglavnom išao spavati prije ponoći. Veći dio novogodišnje noći, rekao je njemački nadbiskup, Benedikt XVI. i njegovi suradnici provest će u zajedničkoj molitvi za blagoslovljenu 2014., a potom će nazdraviti svi zajedno dobrim vinom za koje se osobni tajnik pape emeritusa, kako kaže,  “već pobrinuo”.

Gänswein je u razgovoru rekao i kako mu nije bilo lako, kao prefektu Papinskog doma, priviknuti se na stil ponašanja pape Franje koji je potpuno drugačiji od njegova prethodnika. To je bila velika promjena, rekao je nadbiskup. S vremenom, priviknuo se na način na koji novi Papa vodi svoj ured. Za nadbiskupa nema dvojbe – minuli mjeseci pontifikata novog Pape doveli su do velikih i pozitivnih promjena na cijelom svijetu.

– Za vjernike i Crkvu, kao i za sve ljude, papa Franjo je veliki blagoslov – rekao je Gänswein.

Bitno.net