I Hrvati su bili nazočni na prvoj međunarodnoj vatikanskoj konferenciji “Yes to life” u organizaciji Dikasterija za laike, obitelj i zivot.To su bili Ante Čaljkušić i dr. Ivan Zmijanović.

Kako prenosi HKM, predsjednik udruge “Hrvatska za Život” Ante Čaljkušić darovao je papi Franji dokumentarni film “40 dana…” kao dar za svoj 33. rođendan riječima:

“Sveti Oče, danas mi je 33. rođendan i poklanjam Vam ovaj film u kojem sudjelujete i Vi. Prije dvije godine susreli smo se i poljubili ste dijete spašeno od pobačaja. Spasili smo tisuće života u Hrvatskoj.”

Papa je s radosnim osmijehom pozdravio vijesti, zahvalio na poklonu i preporučio se u molitve.

Dr. Ivan Zmijanović predstavio se Svetome Ocu kao otac troje djece te da je savjetovanjem majki spasio 50 života.

Podsjetimo, dr. Zmijanović je šibenski ginekolog koji je prošao životni put od mladoga liječnika koji je radio abortuse, nesvjestan težine toga čina, do čovjeka koji pokušava svaku ženu koja dođe do njega i traži abortus odgovoriti od toga. Dr. Zmijanović se već dulje vrijeme poziva na priziv savjesti i ne radi abortuse, svrstavajući se tako među sve veći broj njegovih kolega. Njegovu priču zabilježila je naša Rašeljka Zemunović, nakon čega je postao poznatiji i hrvatskoj javnosti.

Papa Franjo okupljenim je liječnicima i pro-life aktivistima poručio da je njihovo svjedočenje ljubavi dar svijetu, prenosi HKM.

Papa je na jučerašnjem okupljanju održao izvrstan govor koji je jedan od njegovih najžešćih istupa protiv zla abortusa. Njegov govor pročitajte OVDJE.

Bitno.net