Austin Ruse, šef američkog Katoličkog instituta za prava čovjeka i obitelji (C-FAM) oglasio se povodom nedavna izvješća UN-a u kojem se oštro kritizira Katolička Crkva koju se optužuje za toleriranje i olakšavanje pedofilskih zločina i rekao kako je ovaj napad povezan s nastojanjima da Vatikan izgubi status promatrača u Ujedinjenim Narodima.

Ruse tvrdi kako ovdje nije riječ o zaštiti djece pred pedofilima, nego nekim drugim ciljevima te je podsjetio kako je ovakvo izvješće nastalo nakon što je promatrač Svetre Stolice pri UN-u nadbiskup Tomasi 16. siječnja ove godine čak osam sati pred Komisijom UN-a izlagao sve ono što je Vatikan učinio i čini na borbi protiv pedofilije. Amerikanac je rekao kako autori dokumenta zapravo vrše pritisak na Katoličku Crkvu da odbacci svoj nauk o pitanjima poput abrotusa, kontracepcije i homoseksualnosti. Podsjetimo u izvješću se Vatikanu sugerira da mora promijeniti svoja stajališta o ovim pitanjima, što je s pravom u Vatikanu protumačeno kao ugrožavanje vjerskih sloboda.

“UN želi zapovijediti Crkvi da dopusti djeci seks i abortus”, rekao je ugledni katolički aktivist koji je već niz godina angažiran UN-u na dogovoranju raznih socijalnih mjera, pri čemu brani katoličku poziciju. Riječju, poznaje situaciju u toj međunarodnoj organizaciji.

Nadalje, tvrdi Ruse, ovo izvješće je povezano s kampanjom pojedinih nevladinih udruga koje žele maknuti Apostolsku stolicu iz UN-a i reducirati njezin status s promatrača na običnu vandržavnu organizaciju. Na taj načni bila bi iz UN-a maknuta glavna snaga koja brani život nerođenih i obitelj pred pokušajima kompletnog mijenjanja međunarodnog prava. Ruse je bio precizan: osim proabortivne, kako ju je nazvao, “kvazikatoličke” udruge “Katolici za izbor”, riječ je i o Savezu palniranog roditeljstva (Planned Parenthood Federation), proabortivnoj organizacijie Marie Stopes International, Centru za reproduktivna prava (Center for reproductive rights) te udruzi SIECUS koja promiče permisivni seksualni odgoj.

Ruse je pozvao na obranu Katoličke Crkve pred ovim napadima i to ne samo katolike nego sve one “kojima je stalo do borae vjerskih sloboda, života i obitelji”. Deklaracija potpore može se potpisati ovdje.

G. An. | Bitno.net