Budući da će od 18. svibnja u cijeloj Italiji ponovno biti moguće slaviti mise s narodom nakon više od dva mjeseca Vatican News će prestati sa svakodnevnim izravnim prijenosima euharistije koju su iz Papine rezidencije pratili milijuni osoba diljem svijeta, prenosi nedjelja.ba.

„Izravni prijenosi jutarnjih misa iz Sv. Marte preko videa, radija i interneta te odluka da se mise slave svakodnevno u vremenu karantene bili su neočekivan i prelijep dar“, napisao je Andrea Tornielli za Vatican news, podsjetivši kako je veliki broj osoba udaljenih od Crkve osjetio potporu i pratnju Svetoga Oca koji je na početku svakoga dana „kucao“ na vrata njihovih domova.

„Mnogi su naučili važnost i udobnost svakodnevnog susreta s Evanđeljem. Nikada u tolikom broju nisu pratili liturgiju radnim danima na TV-u, predloženu bez komentara i uz nekoliko minuta tihog klanjanja Presvetom sakramentu“, napisao je Tornielli te pozivajući se na Papine riječi pozvao sve na povratak u zajedništvo s Gospodinom u sakramentima kroz osobno sudjelovanje u euharistiji.

U protekla dva mjeseca, uslijed pandemije koronavirusa, Sveti Otac je svako jutro u 7 sati prikazivao misu s posebnom nakanom. U svojoj je molitvi između ostaloga spominjao: medicinske djelatnike, pokojnike, svećenike, osobe koje su ostale bez posla, stare i nemoćne, obitelji te mnoge druge koji su u tim Papinim riječima pronalazili nadu i utjehu. Osim što je na sebi svojstven način, jednostavnim rječnikom, tumačio Sveto pismo, isto tako je mise završavao kratkim klanjanjem i blagoslovom Presvetim oltarskim sakramentom.