Otvoreno pismo čitatelja: Trebam li u zatvor ako sam uvjeren da je homosekualnost seksualni poremećaj?

Ulični propovjednik i protestantski pastor Tony Miano uhićen je u škotskom gradu Dundeeju jer je javno govorio o tome da je homoseksualni čin grijeh, izvijestila je poljska katolička agencija KAI.

Amerikanac Miano, koji je već i ranije imao problema s britanskim vlastima zbog svojih propovijedi u kojima je osuđivao grijeh homoseksualizma, uhićen je i potom zadržan 30 sati u pritvoru. Nakon toga Miano je izašao pred suca zbog optužbi za remećenje javnog reda i mira, a sudac se složio pustiti ga u njegovu domovinu SAD pod uvjetom da se u travnju vrati na izricanje presude.

Kako prenosi LifeSiteNews, Garry Selfridge iz organizacije Christian Concern koja se bavi borbom protiv diskriminacije kršćana na otoku i koja je osigurala pravnu pomoć Amerikancu, izjavio je kako se sve češće uhićuje propovjednike na ulicama britanskih gradova i kako situacija “izmiče kontroli”.

“U ovoj državi postoji pritisak političke korektnosti koji je nad cijelim establishmentom, a policija nije dobro obučena kako djelovati u takvim situacijama”, rekao je Selfridge i dodao kako Miano nije govorio ništa protiv homoseksualne grupacije nego protiv grješnosti homoseksualnog čina, što je bilo dovoljno da bude uhićen. Sam spomen grijeha homoseksualnosti u propovijedi postao je dovoljnim razlogom za uhićenje, rekao je Selfridge.

Inače Miano je ovo ljeto već bio uhićen zbog istog razloga, i to u Londonu. Tradicija uličnog propovijedanja jaka je u Britaniji i puno protestantskih crkvi šalje svoje pastore na ulice, ali njihova uhićenja su sve češća.

“Kao da se nalazimo u nekoj od istočnoeuropskih komunističkih država prije raspada SSSR-a. Strašno je u kojem smjeru ide Britanija”, rekao je Selfridge.

G. An. | Bitno.net