– Današnja Europa sliči tinejdžeru koji upoznaje moralna pravila i kojemu je potreban kršćanski odgoj – riječi su ukrajinskog grkokatoličkog nadbiskupa Sviatoslava Shevchuka.

Crkva u Ukrajini oštro se protivi najavljenom proširivanju prava homoseksualnih osoba postavljenom kao preduvjet za početak bliže suradnje Europske unije i Ukrajine. Službenici Europske unije naglasili su kako ukrajinski zakon koji zabranjuje homoseksualnu propagandu nije u skladu s Europskom konvencijom o ljudskim pravima i pozvali ukrajinske vlasti na usvajanje snažnijih antidiskriminacijskih pravila. Na ovakav zahtjev iz Unije, snažno su reagirali predstavnici ukrajinske Crkve.

– Mi ne radimo prepreke ovim ljudima u njihovom odnosu prema Bogu, ali naša Crkva o tom pitanju govori jezikom tradicije. Do sada nismo primili nikakav zahtjev za poseban pristup homoseksualcima i ne planiramo za njih uvoditi posebne pastoralne sadržaje – izjavio je glasnogovornik Ukrajinske grkokatoličke crkve o. Ihor Yatsiv.

Komentirajući zahtjeve iz Europske unije, grkokatolički nadbiskup Sviatoslav Shevchuk naglasio je kako je pogrešno misliti da će zagovaranje takvih prava doprinijeti razvoju Europe.

– Europa nije izgrađena na temelju istospolnih parova, već na poštivanju ljudskog dostojanstva – rekao je nadbiskup Shevchuk, te dodao kako se zahtjevi iz Europske unije temelje na lažnim vrijednostima i drugačijem poimanju moralnosti.

Spomenimo kako u Ukrajini živi oko 6 milijuna pripadnika Ukrajinske grkokatoličke crkve, što ih čini manjinom među većinski pravoslavnim stanovništvom.

M.V. | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]