Foto: via CNAJedan od četvorice nigerijskih bogoslova otetih prošlog mjeseca ubijen je, potvrdio je mjesni biskup. Trojica bogoslova koja su oteta skupa s njime puštena su u tjednima nakon otmice.

“S velikom tugom u srcu, želim vas obavijestiti da su banditi ubili našeg dragog sina Michaela na datum koji ne možemo potvrditi. On i liječnikova supruga bili su proizvoljno odvojeni od skupine i ubijeni. Rektor je identificirao tijelo ovog poslijepodneva”, objavio je jučer biskup Sokota Matthew Hassan Kukah.

Ubijeni Michael Nnadi imao je 18 godina, a informacije o ženi koja je ubijena s njime još nisu dostupne.

Podsjetimo, 8. siječnja ove godine su iz bogoslovije Dobrog pastira u Kadunu, gradu koji se nalazi u sjeverozapadnoj Nigeriji, oteta četiri bogoslova stara između 18 i 23 godine.

Naoružani otmičari prerušili su se u vojnike, probili ogradu bogoslovije i počeli pucati. Zatim su ukrali prijenosna računala i mobitele te nakon toga oteli četvoricu mladića.

20. siječnja stigla je vijest da je jedan od bogoslova koji je zadobio teške ozljede pri otmici pušten na slobodu, a jedanaest dana nakon njega bogoslovija Dobrog pastira obavijestila je da su na slobodu puštena druga dvojica.

U jučerašnjoj izjavi biskup Kukah je rekao kako je čekao s objavom o Nnadijevoj smrti dok nisu obavijestili njegovu majku.

“Prenijeli smo joj vijest, i ja ću biti uz nju”, dodao je pozvavši sve da ostanu snažni i mole se za pokoj Nnadijeve duše.

Kršćani u Nigeriji trpe strahoviti progon, a nakon što vijesti o otmici četvorice bogoslova vlč. Joseph Bature Fidelis izrazio je zabrinutost da bi moglo doći do njihova istrebljenja.

“Mi kršćani u Nigeriji smo uistinu progonjeni. Svakoga se dana krv naše braće prolijeva na ulici”, poručio je vlč. Fidelis, pozvavši europske vlade da ne šute “pred ovim strahovitim istrebljenjem koje se odvija u tišini”.

Ivo Džeba | Bitno.net