Svako dijete ima pravo na proslavu svojeg rođendana, na onaj lijepi trenutak kada će sa svojim bližnjima proslaviti i zahvaliti na danu kada je došao na ovaj svijet. Nažalost, diljem svijeta postoje brojna djeca kojima je oduzeta mogućnost na proslavu rođendana. Jedna majka iz Dallasa, gospođa Paige Chenault, odlučila je to promijeniti i pokrenuti projekt za proslavu rođendana djece koja su beskućnici, donosi Aleteia.

Na ideju je došla još 2018. godine kada je kao trudnica razmišljala o svim budućim rođendanima svojeg nerođenog djeteta. Budući da se tada bavila organizacijom vjenčanja i drugih svečanih događaja, bila je uvjerena kako će rođendanske proslave njezine bebe biti veličanstveni i posebno emotivni događaji. Dok je tako maštala, u jednom novinskom članku je pročitala vijest o dječaku iz Haitija koji je bio žrtva uragana. Fotografija dječaka bez cipela i majice, koja je bila objavljena u novinama, duboko je potresla buduću majku.

„Mislim da bismo trebali  početi organizirati slavlje rođendana one djece koja se osjećaju kao da nemaju razloga za slavlje, kao što je ovaj dječak“, povjerila se suprugu. Ubrzo je pronašla jednog drugog dječaka u potrebi, smještenog u lokalnom skloništu za beskućnike, za kojeg je organizirala rođendansku zabavu. Naposljetku je pokrenula dobrotvornu organizaciju koja radi proslave rođendana za siromašnu djecu, većinom beskućnike, u dobi od prve do 21. godine, u čemu joj pomažu brojne agencije diljem Amerike.

„The Birthday Party Project je neprofitna organizacija koja djeci donosi sreću kroz slavlje rođendana. Nažalost, postoje djeca koja možda nemaju kuću, ali svatko dijete na svijetu ima svoj rođendan. Ako takvoj djeci uspijemo donijeti sreću na jedan dan, koji je samo njihov, onda smo im darovali trenutak kada će se osjećati kao da su na vrhu svijeta“, objašnjava Paige Chenault.

„Moj sin Emmanuel i ja smo već tri godine beskućnici. Da nije bilo ovog projekta, on ne bi imao rođendansku proslavu… Moj sin nije samo divan dječak, nego je i dovoljno pametan da zna kako nakon teških vremena, nakon oluje, uvijek dolazi sunce. To mu je dokazala ova rođendanska zabava“, svjedoči majka dječaka koji je nedavno proslavio rođendan. Njezina humanitarna organizacija je do sada organizirala proslave rođendana za 7000 djece, na kojima se pojelo više od 55 tisuća rođendanskih kolačića.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net