Foto: ChristChurchGeorgetown/Facebook/Church Pop

Vlasti glavnog grada SAD-a zamolile su oko 550 episkopalnih vjernika da ostanu u samoizolaciji nakon što je otkriveno da je njihov župnik zaražen koronavirusom.

O. Timothy Cole koji vodi Kristovu crkvu, povijesnu župu u washingtonskom kvartu Georgetown, hospitaliziran je te mu je stanje stabilno, javlja CNN.

Gradonačelnica Muriel Bowser pozvala je, pak, na tiskovnoj konferenciji sve koji su “posjetili Kristovu crkvu 24. veljače ili između 28. veljače i 3. ožujka, da ostanu u samoizolaciji u vlastitim kućama 14 dana otkad su posljednji puta posjetili crkvu”.

Bogoslužja i crkvena događanja odgođena su do daljnjega.

O. Cole saznao je da je zaražen koronavirusom 7. ožujka. Prema medijskim izvještajima, župnik je u navedenom razdoblju sudjelovao ili vodio nekoliko bogoslužja, a na jednoj je dijelio pričest (Episkopalna Crkva, koja pripada anglikanskoj tradiciji, nema isto shvaćanje pričesti kao Katolička Crkva, op.a.)

Dodajmo kako svjedoci tvrde da je o. Cole tijekom crkvenih službi slijedio upute Centra za kontrolu i prevenciju bolesti o pranju ruku i ograničavanju ljudskog kontakta. Također, istaknuto je kako je prije dijeljenja pričesti oprao i dezinficirao svoje ruke.

CNN piše kako je uz svećenika koronavirusom zaražen i crkveni orguljaš.

U SAD-u je trenutno zabilježeno 805 slučajeva zaraze, a 28 osoba je preminulo.

Podsjećamo, Sveta Stolica potvrdila je danas da će Trg i Bazilika sv. Petra biti zatvoreni za posjetitelje do 3. travnja. Također, Talijanska biskupska konferencija do istog je datuma suspendirala javno slavljenje misa.

Tino Krvavica | Bitno.net