Proljetna će se plenarna skupština njemačkih biskupa zbog pandemije održati online od 23. do 25. veljače – objavila je Njemačka biskupska konferencija na svojoj web stranici. Na skupštini će sudjelovati 68 članova konferencije koje će predvoditi predsjednik, nadbiskup Georg Bätzing.

Otvaranju zasjedanja prisustvovat će i apostolski nuncij u toj zemlji, nadbiskup Nikola Eterović, te kao gost, predsjednik Bolivijske biskupske konferencije, nadbiskup Ricardo Ernesto Centella Guzmán.

Otići ili ostati u Crkvi, jedna je od tema u središtu zasjedanja tijekom kojega će jedan cijeli dan biti posvećen proučavanju crkvene statistike koju je prošle jeseni analizirala generalna skupština. Među ostalim su temama dnevnoga reda i trenutno stanje Sinodalnog puta; rasprava o potpomognutom samoubojstvu i kako se suočiti s glasanjem radne ekumenske skupine „Zajedno za Gospodinovim stolom“.

Osim toga, na plenarnoj će se skupštini raspravljati o tematskom području „razjašnjenja i pomirenja s prošlošću“, odnosno bit će riječi o posljedicama studije „Seksualno zlostavljanje maloljetnika od strane katoličkih svećenika, đakona i članova muških redovničkih zajednica“.

Na kraju će biti izbor tajnika Njemačke biskupske konferencije. Što se tiče tiska, dvije će konferencije s predsjednikom, nadbiskupom Bätzingom, biti dane u izravnom prijenosu iz Bonna, na web stranici katholisch.de, a bit će dostupne i na web stranici (www.dbk.de), te na YouTube kanalu Njemačke biskupske konferencije.