Šokantan razgovor o kasnom pobačaju koji je jedna pacijentica prije dvije godine vodila s liječnikom Planned Parenthooda našao se u središtu pozornosti nakon što su demokrati u američkom Kongresu ponovno blokirali zakon koji bi trebao sprječavati čedomorstvo i omogućiti skrb o živorođenoj djeci nakon neuspjelog pokušaja.

Bivša pacijentica Planned Parenthooda tvrdi kako su joj tamošnji liječnici rekli da će „bebi slomiti vrat“ ako se rodi živa nakon neuspjelog pobačaja, donosi LifeNews. Anonimna žena je svoju zastrašujuću priču podijelila za Pro-Life Action Ministries. U svojem potresnom svjedočanstvu objašnjava kako je u kliniku Planned Parenthooda u gradu St .Paul (država Minnesota) stigla u 22. tjednu trudnoće. Događaj se zbio u 2017. godine. Nakon šokantnog priznanja dvoje liječnika žena je odustala od pobačaja i odlučila se za život.

Žena objašnjava kako su se u prostoriji Planned Parenthooda, gdje je bila naručena na kasni pobačaj, pojavila dva ginekologa, žena i muškarac. Objasnili su joj kako će najprije u bebu ubrizgati injekciju digoxina, koji bi u roku od 24 sata trebao zaustaviti bebino srce. U snimci, koju objavljujemo nakon teksta, žena priznaje kako je na početku pristala na pobačaj. Muški liječnik je uzeo tanku i dugačku iglu i s puno muke, jer se beba u trbuhu kretala, ubrizgao sadržaj injekcije u dijete.

Žena ih je kasnije pitala: „Što će se dogoditi ako sada izvadite dijete i njegovo srce bude… još…, znate, kucalo, ako beba bude još uvijek živa?“. Liječnici Planned Parenthooda su se  u nedoumici pogledali i i zatim pacijentici objasnili „kako ženama to inače ne govore, jer većina ne postavlja takvo pitanje, ali ako beba nakon pobačaja još uvijek bude živa, onda će joj slomiti vrat“. Ovaj postupak bi, inače, predstavljao kršenje Zakona o zaštiti rođene djece u državi Minnesoti, u kojem piše kako se „moraju poduzeti sve razumne mjere u skladu s dobrom medicinskom praksom kako bi se sačuvali život i zdravlje novorođenčeta“.

Žena im je nakon toga rekla kako sada želi ići kući jer nije sigurna želi li nastaviti s pobačajem. Međutim, nakon toga se nastavila dugotrajna agonija tijekom koje su je liječnici pokušali nagovoriti da ne odustane od pobačaja. „Sa svakim mojim ne, oni su se sve više pretvarali u trgovce koji me pokušavaju uvjeriti i prodati svoj proizvod. Da, tako sam se osjećala. Kao da mi pokušavaju prodati pobačaj“, priznaje.

Nakon toga je stupila u kontakt s lokalnim pro-life aktvistima koji su je uspjeli nagovoriti da odustane od daljnjih zahvata. Ispričali su joj priču o drugoj ženi koje se također usred kasnog pobačaja predomislila i rodila zdravo dijete. Žena sa snimke objašnjava da je sljedećeg dana otišla na ultrazvuk kako bi provjerila je li njezino dijete još uvijek živo. Srećom, beba je preživjela injekciju i naposljetku se u devetom mjesecu trudnoće rodila kao potpuno zdravo dijete.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net