Brazilka Silvia i njezin sin Nickollas Grecco su u milanskoj Scali osvojili FIFA-inu nagradu na najbolje navijače. Priča o ovoj požrtvovnoj majci ostala bi nepoznata da jedan televizijski novinar nije primijetio ženu kako nešto govori svojem slijepom sinu. Nakon toga je zamolio snimatelja da zabilježi ovaj dirljivi trenutak.

Silvia Grecco svojeg sina, koji je slijep i ima autizam, dovodi na sve utakmice njegova omiljenog kluba, Palmeirasa, u grad Sao Paulo. Za vrijeme utakmice mu opisuje doslovno sve detalje utakmice, baš svaki korak i udarac.

“Ja mu opisujem detalje atmosfere i karakteristike svakog igrača. Naravno da je komentiranje gola najzanimljiviji trenutak”, objasnila je majka. Nakon što se saznalo za ovu prekrasnu priču, Nickollas je upoznao sve igrače svojeg omiljenog kluba. Sve njih je snažno dirnula dječakova posvećenost klubu, ali i snažna majčina ljubav.

Dječak sada ima 11 godina, a Silvijin sin je postao posvojenjem. Dječak je rođen kao nedonošče u petom mjesecu trudnoće i bio je težak oko pola kilograma. Zbog toga je u bolnici boravio četiri mjeseca. Pokraj njega je prošlo 12 parova potencijalnih posvojitelja, koji su bili u potrazi za djetetom, ali zaustavila se samo Silvija. “Znala sam da je on bio rezerviran za mene. On je morao biti moj sin”, ponosno je izjavila za brazilski Globo.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net