Prošle godine se doznalo zbog čega Sílvia Grecco tijekom nogometne utakmice stalno nešto govori svojem sinu…

Foto: YouTube/screenshot

Sve je počelo prošle godine kada je jedna brazilska televizija objavila snimku majke kako svojem sinu Nickollasu komentira nogometnu utakmicu. Tada se saznalo da Sílvia Grecco svojega sina, koji je slijep i ima autizam, dovodi na sve utakmice njegova omiljenog kluba, Palmeirasa, u grad Sao Paulo. Za vrijeme utakmice mu opisuje doslovno sve detalje utakmice, baš svaki korak i udarac.

Nije trebalo proći dugo vremena da ova priča postane viralna, pa su za nju doznali i u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA). “Ja mu opisujem detalje atmosfere i karakteristike svakog igrača. Naravno da je komentiranje gola najzanimljiviji trenutak”, objasnila je majka. Nakon što se saznalo za ovu prekrasnu priču, Nickollas je upoznao sve igrače svojeg omiljenog kluba. Sve njih je snažno dirnula dječakova posvećenost klubu, ali i snažna majčina ljubav.

Inače, Nickollas sada ima 11 godina, a Silvijin sin je postao posvojenjem. Dječak je rođen kao nedonošče u petom mjesecu trudnoće i bio je težak oko pola kilograma. Zbog toga je u bolnici boravio četiri mjeseca. Pokraj njega je prošlo 12 parova potencijalnih posvojitelja, koji su bili u potrazi za djetetom, ali zaustavila se samo Silvija.

“Znala sam da je on bio rezerviran za mene. On je morao niti moj sin”, ponosno je izjavila za brazilski Globo. Nickollas i njegova majka su sada nominirani za nagradu navijača godine koju će FIFA dodijeliti 23. rujna ove godine u talijanskom gradu Milanu. Ako želite glasovati za Nickollasa i njegovu požrtvovnu majku, to možete učiniti OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net