Devet nacionalnih i globalnih neprofitnih i katoličkih dobrotvornih organizacija biskupije New York udružilo se s mormonskom zajednicom (“Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana“) u kampanji Light the World kako bi na 27 jumbo plakata na Times Squareu podsjetila na pravi razlog proslave Božića, prenosi Aleteia.

Na početku prezentacije ekrani na Times Squareu su se zatamnili. Trenutak kasnije u tami su se pojavile riječi pjesme “Tiha noć”, ispisane na raznim jezicima. Tada su se natpisi pretvorili u likove Svete obitelji.

Maštovit prikaz prikazivao je anđele koji navješćuju radosnu vijest pastirima. Scene koje su uslijedile pokazale su putovanje kraljeva s Istoka i na kraju samog djeteta Isusa.

Svjetleći spektakl okrunjen je prikazom cjelokupnih božićnih jaslica. Uz njega je stajao natpis “Ja sam Svjetlost svijeta” (Ivan 8,12). Ali prikazana je i poruka koja je pozivala na akciju: “Ovog Božića, podijelite Njegovo svjetlo tako što ćete dopustiti da vaše svjetlo svijetli za druge.”

“Svijetliti za druge” u sklopu ove dobrotvorne akcije može se između ostalog i uplatom za ljude u potrebi diljem svijeta na specijaliziranim automatima postavljenim na njujorškom Times Squareu, koja su potom premještena u katoličku crkvu Našeg Spasitelja na Manhattanu, dok se drugi takvi automati nalaze na 60 lokacija u sedam zemalja.

Katoličke dobrotvorne organizacije i nadbiskupija New Yorka partneri su u inicijativi, zajedno s devet nacionalnih i globalnih neprofitnih organizacija. Među njima su Crveni križ i UNICEF, navodi Aleteia.