Oko tristo redovnica Misionarki ljubavi okupilo se jučer na proslavi rođendana osnivačice svojega reda, Majke Terezije, javlja CNA.
Svečanu svetu misu predslavio je nadbiskup Calcutte, Thomas D’Souza, koji je jučer također slavio svoj rođendan.

“Ovo je bila prekrasna proslava 109. rođendana naše ljubljene svete Majke Terezije, ali i trenutak zahvalnosti molitvama i pjesmama. Kapela je bila ispunjena ljudima različitih socijalnih pozadina”, izjavio je generalni vikar nadbiskupije otac Dominic Gomes.

Nakon mise redovnice su se okupile oko torte i zapjevale “Sretan rođendan”. Premda katolici spomendane svojih svetaca najčešće obilježavaju na obljetnicu njihove smrti, kada su rođeni za vječnost, Misionarke ljubavi već više od 20 godina redovito slave rođendan svoje osnivačice.

Tijekom života Majke Terezije, za njezin je rođendan redovito organizirano veliko slavlje. S tom se lijepom tradicijom nastavilo u svim njihovim samostanima diljem svijeta.

Inače, Kongregacija Misionarki ljubavi utemeljena je 1950. godine, a danas broji više od 4500 redovnica i oko 800 redovnika nesvećenika kojima pomaže više od 90 tisuća laika u 630 ustanova, od sirotišta do bolnica za bolesnike na samrti, diljem svijeta.

U Calcutti ne jenjava priliv hodočasnika na grob Majke Terezije. Njezina baština nastavlja privlačiti vjernike i ostalih religija, dragovoljce iz cijeloga svijeta i nova zvanja Misionarki ljubavi.

Kako je Majka Terezija promišljala o Isusu možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net