Časna sestra Bernadette Moriau posljednja je osoba koja je doživjela čudo u Lurdu. Svoju nevjerojatnu priču zapisala je u nedavno objavljenoj knjizi „Moj život je čudo. Posljednje ozdravljenje u Lurdu“.

Život ove francuske redovnice potpuno se promijenio nakon njezina hodočašća u poznato marijansko svetište 11. srpnja 2008. godine. Tada je, naime, potpuno ozdravila od teške degenerativne bolesti zbog koje nije mogla normalno hodati. Časna sestra svjedoči kako je 14 godina prije čudesnog ozdravljenja svakodnevno primala morfij, nosila protezu (tzv. korzet) i ovisila o aparatu za elektrostimulaciju. Jedna joj je noga bila trajno uvrnuta. Prije ozdravljenja sestra Bernadette Moriau prošla je četiri operacije kralježnice, nakon kojih je 1980. proglašena potpuno onesposobljenom.

U Lurdu je, kaže, primila potpuno i trenutačno ozdravljenje, što su potvrdila i naknadna istraživanja. „U Lurdu primamo Majčin blagoslov, osjećaj univerzalnog zajedništva i dobrodošlicu onima najslabijima. To je mjesto u kojem se ne razlikuju hodočasnici koji dođu na vlastitim nogama od onih koji se dovezu u kolicima“, kaže.

U Lurd nije išla kako bi tražila čudo, nego je jednostavno molila za „obraćenje srca i snagu kako bi mogla nastaviti svoj put kao bolesna osoba“. Posvjedočila je kako je u spilji ukazanja osjetila mističnu prisutnost Djevice Marije i sv. Bernardice. Samo izlječenje se dogodilo četiri dana nakon povratka, kada je za vrijeme klanjanja u srcu osjetila blagoslov i Isusovu prisutnost, praćenu toplinom u čitavome tijelu.

Redovnica sada djeluje kao medicinska sestra koja prati bolesne hodočasnike u Lurd. Kaže kako je kroz svoju bolest naučila brojne životne lekcije. „Bolest nas uči kako postati malen jer ne možemo pronaći odgovor za patnju drugih. Učimo se strpljivosti, ovisnosti o drugima te živjeti sadašnjost kao dar. Nastavila sam dolaziti u Lurd kako bih se molila za bolesne, pratila ih u hodočašću, ali ne tako da im govorim ili nešto tumačim, nego samo da budem uz njih i pomažem im“, tvrdi.

O svojem je čudesnom ozdravljenju svjedočila u Rimu, tijekom promocije knjige, gdje je bila u pratnji biskupa Beauvaisa. „To je bilo nešto što se na znanstvenom nivou ne može objasniti, a to onda, barem za nas vjernike, znači da se dogodila Božja intervencija“, objašnjava biskup Jacques Benoit-Gonnin. U knjizi se također nalaze medicinska izvješća koja potkrjepljuju čudesno ozdravljenje časne sestre Bernadette, koje je evidentirano kao 70. čudo u Lurdu.

Više o čudesnom ozdravljenju časne sestre Bernadette možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net