Župna crkva u srcu Rima otvorila je 24 sata dnevno svoja vrata za beskućnike. U crkvenim prostorijama se nalazi 90 kreveta u kojima rimska sirotinja može prespavati tijekom hladnih zimskih noći, donosi Rome Reports.

Ovu inicijativu je pokrenula španjolska organizacija “Glasnici mira” koja je osnovana 1962. godine. U crkvi se, osim ležajeva, nalaze i kupaonice, sobe za pranje rublja i blagovaonica u koju stane oko 200 ljudi.

Osnivač “Glasnika mira”, otac Ángel García, kaže: “Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji spoznali smo da naše društvo nije bolesno, nego baš suprotno, ono je zdravo i želi pomoći.”

Poznati španjolski pjevač Raphael, koji je prodao više od 50 milijuna albuma, doputovao je u Rim kako bi podržao ovu inicijativu. “Ovo je dobra stvar i nadam se kako će se umnožiti poput kruha i riba”, izjavio je. Naglasio je kako je važno da svi ljudi, bili oni poznati ili nepoznati, podrže ovaj projekt.

Dvojica suradnika, svećenik i pjevač, nekoliko sati prije sudjelovali su na svetoj misi koju je u Domu svete Marte predvodio papa Franjo. Tom prilikom su Papi predstavili projekt i darovali nešto posebno. “Budući da sam ga već susreo u Buenos Airesu i doznao da voli tango, donio sam mu svoj tango album. To je bio jako lijep trenutak”, kaže pjevač.

Svećenik objašnjava kako su nakon otvorenja crkvenih prostorija za beskućnike od Pape primili predivno pismo. “Papa je u njemu napisao kako mu je drago zbog otvorene crkve, jer su se pojedine crkve, koje su dugo zatvorene, pretvorile u muzeje”, kaže otac Ángel.

Ova crkva doista predstavlja odgovor na ono što papa Franjo često traži: da crkve postanu terenske bolnice za sve one koji na svojim dušama i tijelu nose rane ovoga svijeta.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net