Dvoje američkih tinejdžera uvjereno je kako ih je od sigurne smrti na moru spasio Bog, odgovorivši na njihove molitve.

Heather Brown i Tyler Smith, dvoje 17-godišnjaka, kupali su se na plaži u floridskom gradu St. Augustine, kada ih je morska struja odvukla nekoliko kilometara od obale, javlja WJAX-TV, a prenose svjetski mediji.

Tinejdžeri su dva sata plutali na otvorenom moru, bili su izmoreni, temperatura tijela im je pala te su počeli razmišljati hoće li uopće preživjeti.

Tada su počeli moliti. Tyler Smith izjavio je za medije kako je vapio: “Ako doista imaš plan za nas, hajde. Samo pošalji nešto”.

Ubrzo ih je spazila posada broda koja je plovila iz južnog dijela Floride za New Jersey.

“Počela sam plivati prema njemu”, istaknula je Heather koja je bodrila Tylera i sebe riječima: “Stići ću do ovog broda. Preživjet ćemo”.

Kad im se brod približio Heather je vidjela na njegovoj bočnoj strani veliki natpis “Amen”, ime plovila.

“Prvo što sam rekla bilo je: ‘Bog postoji'”, izjavila je Heather.

Posada broda brzo ih je izvadila iz vode i odvela na obalu.

“Ne postoji drugi razlog, drugo objašnjenje na ovom svijetu osim Boga”, komentirao je Tyler sretan kraj teške situacije u kojoj su se našli.

Kako tumači papa emeritus Benedikt XVI. riječ “amen” dolazi od od izraza aman koji, na hebrejskom i aramejskom, znači “učiniti postojanim”, “utvrditi” i, samim tim, “biti siguran” ili “govoriti istinu”. Više o značenju možete pročitati OVDJE.

Pogledajte video:

Tino Krvavica | Bitno.net