U crkvi svetog Franje u Genovi prošloga se tjedna dogodio prilično zastrašujuć napad u kojem je nožem ranjena časna sestra iz Indije, članica Kćeri Božje Providnosti, prenosi talijanski TgCom24.

Tijekom večernje svete mise koju je vodio vlč. Giovanni Battista Delfino, u crkvu je ušao 30-godišnji muškarac koji je počeo stvarati buku vičući, između ostaloga: „Ja sam Vrag, ja sam Sotona!“

Vlč. Battista je otprije poznavao mladića. Riječ je o čovjeku koji je nedavno izgubio roditelje, a svećenik mu je u pokušavao pružiti duhovno vodstvo.

Battista ga je stoga pokušao smiriti, ali sestra je primijetila da mladić ima nož te se bacila kako bi obranila svećenika, pri čemu ju je napadač ranio nekoliko puta, ozlijedivši joj vrat.

Vjernici su odmah priskočili sestri u pomoć te pozvali policiju, dok su se ostale časne pobrinule za svoju ranjenu sestru. Istovremeno, svećenik je uspio primiriti napadača i urazumiti ga da sjedne na klupu. No, nakon što je stigla policija, ponovno je skočio i pokušao ih napasti, nakon čega je onesposobljen i uhićen.

Časna sestra je odmah odvedena u bolnicu Villa Scassi u Sampierdareni. Prema riječima liječnika, izvan je životne opasnosti budući da ubodi nisu pogodili vitalne dijelove tijela.

Ivo Džeba | Bitno.net